Αναζήτηση

Εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου και σχεδίου αποκατάστασης των ενδιαιτημάτων τροφοληψίας και κουρνιάσματος στο Δέλτα Έβρου.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα εκπονηθεί  ένα διαχειριστικό σχέδιο για τη σημαντικότερη περιοχή διατροφής της Νανόχηνας στο Δέλτα Έβρου.

Στόχος της δράσης είναι να περιγραφεί η βλάστηση και η χλωρίδα στις λιβαδικές εκτάσεις του Δέλτα Έβρου και ιδιαίτερα εκεί όπου διατρέφονται οι χήνες. Επίσης, να  καταγραφεί και να περιγραφεί η βόσκηση που αποτελεί τη κυριότερη χρήση του λιβαδιού από τον άνθρωπο. Με βάση αυτά τα στοιχεία καθώς και  με τη γνώση που θα προκύψει από την προηγούμενη δράση (Δίαιτα της Νανόχηνας) θα είναι δυνατόν να  καθοριστούν και να περιγραφούν οι διαχειριστικές δράσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της διατροφικής  ποιότητας των ενδιαιτημάτων για τη Νανόχηνα λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις ανάγκες των βόσκοντων αγροτικών ζώων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο έτος του προγράμματος. Στο πλαίσιο της δράσης θα γίνουν επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες καθόλη  τη διάρκεια του έτους, με ιδιαίτερη έμφαση την περίοδο που βρίσκεται η Νανόχηνα στην περιοχή, προκειμένου να εκτιμηθεί η φυτική σύνθεση, η δομή της βλάστησης και η βοσκητική πίεση.


Για την συλλογή των δεδομένων έχουν εγκατασταθεί δειγματοληπτικές επιφάνειες στο λιβάδι «Δημητριάδη».


alt



alt

Safeguarding the Lesser White- fronted Goose fennoscandian population

in key wintering and staging sites within the European flyway

(LIFE10 NAT/GR/000638)


SANI | IKOS

Written on 20/03/2024, 09:04 by Administrator
    Το Sani Resort ενώνει τις δυνάμεις του με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών για την προστασία του μοναδικού δάσους της Σάνης    - Στο Sani Resort,...